Kategorier
Politik

Budget i Randers kommune – udfordring nr. 3

Positive udfordringer findes også i lokalpolitikkens verden. Kultur og fritidslivet er en af disse.

Radikale Venstre har siddet i Randers Byråd i hele storkommunens levetid. Derfor ved vi, at der i Randers kommune er et væld af gode kræfter i kultur og fritidslivet, der fortjener støtte fra kommunen. Såvel professionelle som blandt de frivillige. Kræfter der er uundværlige for kommunen.

Nogle af de anlægs projekter forvaltningen anbefaler skal have politisk støtte ved det års budget

I det her skriv ses på nævnte gode frivillige kræfter. Vi taler om idrætsforeninger, beboerforeninger, spejderne, samt masser andre gode kulturkræfter. Kræfter der gives økonomisk støtte af kommunen. Og det er velfortjent.

De frivillige yder nemlig et stor indsats til gavn for kommunens borgere i alle aldre. Hvert eneste budgetår er der nogle fra kultur og fritidslivet der banker på budget-døren… med anlægsønsker. Udvikling af foreningslivet må der til. Sådan er det også ved dette års budgetforhandlinger.

Dronningborg ønsker, forståeligt, en ny idrætshal. Assentoft har tanker om et nyt foreningshus. Idrætsforeninger flere steder i kommunen har kunstgræsbaner på ønskelisten. Hornbæk ser gerne deres nye center udvikles yderligere. Vorup har længe ønsket en hal 2 og det gør de i øvrigt også i Hornbæk. Helsted mangler fodboldbaner, og Randers FC synes stadion-græstæppet ikke er tidssvarende . Stevnstrup bys udvikling har betydet et nyt klubhus måtte bygges. Ja flere idrætsønsker kunne nævnes.

I Albæk ses snart et spændende klyngehus med fokus på udendørs faciliteter dagens lys, og Harridslev har nu fået sit Kraftcenter. Spentrup er også på banen med et kulturhusprojekt ved deres idrætshal. Nævnes skal det også, at i selv kommunens allermindste byer er der et rigt foreningsliv og kulturliv. Ja vi har i den grad med forenings Danmark at gøre – herligt.
Øvrige kulturliv har også ønsker om støtte til anlæg, både hos de frivillige kræfter, og som nævnt blandt de professionelle aktører.

Dejligt vores kommunes kultur og fritidsliv syder og bobler af liv og god kreativitet. Sådan skal det gerne fortsætte i al evighed. Det giver nemlig bedre hverdagsliv til os alle.

Ovenstående er særdeles positive udfordringer for Randers Byråd. En følge-udfordring er, at der ved de årlige budgetforhandlinger er nogle aktører der desværre må skuffes, selv om deres projekt faktisk fortjener støtte. Ofte bliver de skuffede så tilgodeset ved fremtidige budgetter.

At nogle skuffes handler jo om byrådets politikere og partierne er valgt til at prioritere for fælleskabet, samt valgt til også at have fokus på økonomisk ansvarlighed, samt der tages hensyn til en bred vifte af budgetområder – det forventer kommunens borgere nemlig også af Randers byråds medlemmer. Radikale Venstre er bevidste om det krydspres og udfordring.

I øvrigt skal der lyde en stor radikal tak til de mange frivillige kræfter i kultur og fritidslivet herfra.