Kategorier
Politik

Randers byråds kød-diskussion viser, populismen stortrives

Randers Byråd nåede ikke at færdigbehandle alle sager ved sidste byrådsmøde før sommerferien. Flere sager må vente til første byrådsmøde efter sommerferien; som afholdes i slutningen af august.

I dette indlæg skal blot nævnes en enkelt sags drøftelse, der viser populisme har rigtig gode kår blandt dele af Randers Byråds partier. Sagen drejer sig om aftalen indgået med Madservice Kronjylland.

Her var der nogle partier, selvfølgelig anført af Ny Borgerlige og DF, der ikke kunne stemme for aftalen, fordi der i aftalegrundlaget står, at der bestræbes at motivere vores ældre medborgere til at spise lidt mindre kød og lidt mere salat og deslige.

De to nævnte partier påstår, at kommunen vil tage kødet fra de ældre – hvilket er totalt usandt. Valgfriheden er der stadigvæk, blot er der i aftalen tanker om at motivere de ældre til lidt sundere levevis, ved at de ældres mad suppleres med “vitaminholdigt” føde.

Ny Borgerliges og DFs populistiske kød-opråb er mistrøstigt. Det svarer billedlig talt til, at det også er forkert, når plejepersonalet forsøger at motivere de ældre til sundere levevis gennem motion og træning. Har DF og Ny Borgerlige også modstand mod dette?

Sund levevis bidrager til flere leveår – det viser al forskning tydeligt. Kære lokale Ny Borgerlige og DF: Hvordan kan I være modstandere af, at vores ældre borgere i Randers kommune gennem sundere levevis kan få lidt flere år at leve i?

Ny Borgerlige bruger argumentet, at de ældre nu ikke må spise kød, fordi byrådsflertallet vil reducere klimaaftrykket…hmmm.

Er det egentlig ikke en win-win-situation, at de ældre ved sundere levevis lever lidt længere, og vi lokalt samtidig bidrager til at mindske klimaaftrykket; til gavn for børn og unge samt kommende generationers levevis og muligheder på Jorden.

Gentager, de ældre i Randers kommune har stadigvæk valgfrihed til at spise bøf med bløde løg og frikadeller med brun sovs. Gør det noget at fx. bøf med bløde løg anrettes med lidt salat? Nedenstående anretning ser da lækker og indbydende ud, ikke sandt?

Lige til at spise!