Kategorier
Politik

Byrådsmøde mandag varede i næsten 6 timer

Randers kommunes byråd holder lange byrådsmøder. Næsten altid ca. 6 timer. Hos os tages den demokratiske samtale alvorligt, kan man godt tillade sig at sige. Nogle kommuner klarer møderne på meget kortere tid… det er ikke nødvendigvis positivt. Sager skal jo drøftes i det offentlige rum. Vigtigt at huske på, at netop det handler byrådsmøderne også om, så borgere har mulighed for at kigge partierne i kortene.

I mandagens møde var der mere end 40 punkter på dagsordenen.

Vigtigste beslutninger var følgende:
– Ny start for det specialiserede døgn og aflastningstilbud for børn og unge (SIBUM).
– Ombygning af krydset Aarhusvej/Grenå ej. Handler om bedre forhold for cyklisterne.
– Anlægsbevilling til Justesens plæne gøres nu endnu mere attraktiv for kommunens borgere, samtidig med der tages tiltag til højvandvands sikring af midtbyen (Randers midtby er blandt de 10 mest udsatte byområder med hensyn til oversvømmelser. I tiltaget er klimatruslen og vandstigninger indtænkt).
– Bækkestiens fredning blev igen behandlet
– Budgetprocedure vedtages

Lige få ord om det budget, der skal vedtages til efteråret. Det bliver sandsynligvis et af de sværeste budgetter at få strikket sammen i storkommunens tid – i hver til fald hvis der skal strikkes et holdbart og realistisk budget sammen. (Visse grupper i byrådet vil nok som let kunne lave et budget… der som altid ikke holder vand og ikke er realistisk til virkelighedens økonomiske udfordringer og muligheder.

Det er muligt at se og høre mandagens byrådsmøde: TRYK HER

Forleden sad byrådsmedlemmerne 6 timer i byrådssalen