Kategorier
Politik

Jobcenter Randers – i medie-orkanens øje

Jobcenter Randers har i indeværende uge været i orkanens epicenter. Bl.a. TV 2 Østjylland har været på banen. Et kort citat herfra lyder:

“januar 2022 tilkender Jobcenter Randers 28-årige Rasmus Dalgaard et treårigt ressourceforløb, der skal få ham tilbage på arbejdsmarkedet. For Rasmus Dalgaard var det den værste besked, han kunne forestille sig. 

Han har på det tidspunkt allerede været tilknyttet det ene forløb efter det andet i syv år, og han er kun kommet længere og længere væk fra arbejdsmarkedet, efter han i 2015 blev sygemeldt med stress og depression. Han havde håbet på at få en afslutning” citat slut.

I mange år har byrådsmedlem Mogens Nyholm tordnet mod borgere der ender i uendelige afklaringsforløb. Afklaringsforløb, hvor lægernes anbefalinger ignoreres ses… desværre for ofte.

Mogens Nyholm udtaler:

Den aktuelle Randers-sag, nævnt her, har fået ministeren på området til at reagere. Et lokal radikalt bud er, at denne sag selvfølgelig er en af flere, som ministeren har hørt om i det ganske land. Derfor reageres der – det er i hele Danmark de jobmæssige hamsterhjul ses. Var det kun et Randers problem ville ministeren nok ikke reagere. Defor. Mon ikke lovgivningens indhold er en klar medskyldig i de ulykkelige sager, der vi ses i kommune Danmark, i Randers?

Løsningen på hamsterhjul problematikken er en klarere og tydligere lovgivning, så sagsbehandlere ikke er i tvivl om, at galskaben med de utallige ressourceforløb må høre op. Andre arbejdsmarkedsredskaber må tage over hurtigere, end tingenes tilstand i dag.

Kunne det være en ide om Jobcenter-opgaverne tilbageføres til staten, så større ensartethed overfor borgerne opnås? Tør ministeren tage dette vigtige ansvar direkte under sig?, spørger radikales byrådsmedlem.

I Randers byråd er der medlemmer, der ønsker en undersøgelse af Jobcenter Randers. Hertil kan siges, at ideen ikke løser tilsvarende problemer i andre kommuner. I pressen læses jo, som nævnt, at vi har med et landsdækkende problem at gøre. Løsninger heraf kræver ikke lokale tiltag, det kræver centrale tiltag (Folketinget).


Mogens ser frem til en kommunal redegørelse om aktuelle sag her fra Randers. Hvor der selvfølgelig skal spørges ind til nogle af de problematikker, der listes her.

Mogens Nyholm har fokus på Jobcenter-sagen.

.