Kategorier
Politik

X bus til Aarhus foreslåes nedlagt – det er grotesk

I dag er der åbent spørgsmål fra en borger til Randers Byråd om regionens kplaner om at lukke X-bussen mellem Aarhus og Randers. X busser, der jo forbinder d store byer, hvor der ikke er stop mellem Randers og Aarhus. X busserne kaldes også pendler ruter. Benyttes af mange borgere til arbejde. Også mange studerende, især i Randers, benytter 918 X, som bus sagen handler om. Der er mange kunder i X bus butikken.

Radikale i Randers Kommune stiller sig undrende over forslaget fra Region Midtjylland og Midttrafik. Er besparelsen bl.a. en nødvendighed, fordi Letbanens økonomiske udfordringer suger penge ud af kollektiv trafik kassen? Ligesom man kan plæderer for, Letbanen har kostet visse lokal busruter.

Midttrafik foreslår at nedlægge –
X bus Randers – Aarhus

Letbanen bør ikke finansieres ved nedlæggelse lokal kollektiv trafik. Letbanens succes vil klart tage tid. For det tager lang tid at ændre borgeres trafikadfærd. I denne lidt lange overgangstid bør staten betale Letbanens finansielle udfordringer – DET SKAL IKKE VÆRE DEN LOKALE OG REGIONALE KOLLEKTIVE TRAFIK.

NB Denne sag handler også om klimaet. Midttrafiks forslag er klimauvenlig, sagt stille og rolig.