Kategorier
Politik

Løs Hospitalsgades trafikproblemer

Sidespejle bliver ”kørt af”, biler kører på fortove, og cyklister/knallerter benytter fortovet til fare for gående og beboerne, sådan er hverdagen på Hospitalsgade, lyder det fra Radikale Venstre, som tager sagen op i byrådet.

“Det handler om trafiksikkerhed. På byrådsmødet den 18. juni stiller Radikale Venstre nedenstående beslutningsforslag, for vi har den holdning at der må handles nu. Det her minikaos kan ikke fortsætte,” siger byrådsmedlem Mogens Nyholm og 1. suppleant til byrådet, kørelærer Poul Rubach, Radikale Venstre. De foreslår, at Hospitalsgade ensrettes i den nordlige del.

Derfor beder de radikale politikere byrådet om at tage affære, så gadens trafikale problemer kan blive løst.

I beslutningsforslag er:

• Prologen Hospitalsgade gøres ensrettet på strækket mellem Kirkegade og indgangen til Randers Kloster i Hospitalsgade.

Hospitalsgades bredde fejler ikke noget, men kørebanen er ikke egnet til nuværende trafikmængde i begge kørselsretninger. Hospitalsgade bliver brugt til gennem-kørselsgade til den indre by, hvilket den slet ikke er egnet til. P-pladser i vejsiderne gør kørebredden for smal til dette på gadens nordlige stræk.

Poul Rubach har i sin gang/kørsel i gaden flere gange om året set sidespejle blive ’kørt af’ og hver uge ses biler kørende mod Kirkegade med højre hjulpar på fortovet, da kørebanen er meget smal til den tætte trafik.

Ydermere medfører nævnte trafikforhold at cyklister/knallerter benytter fortovet til fare for gående og beboerne, og det er jo uholdbart, påpeger Radikale Venstre.

Radikale Venstre har fire umiddelbare løsninger for Hospitalsgade er tilgængelige:

1. Dyrest er at lade gaden få gågade-status, men det får uoverskuelige følger for ”Vestergraves” beboere og erhverv. Det er en meget dyr løsning, og vi finder den ikke gennemførlig lige nu, med kommunens økonomiske situation in mente.

2. Gaden kunne gøres bredere ved at skære 50 cm af fortovet ved Klostret, der bliver meget lidt brugt, vi vælger dog at se bort fra denne

3. De 12 P-pladser kunne fjernes, og etablere bump, for at hindre hurtigkørsel. Radikale formoder, at byrådsflertallet ikke ønsker P-pladser væk fra bymidten, så der giver ingen mening af foreslå denne løsning.

Så er der kun 4. alternativet Ensretnings-løsningen tilbage. Vi foreslår at ensrette Hospitalsgade fra Kirkegade til indkørslen til Randers Kloster.

Radikale foreslår ensretningen peger sydpå; altså det er kun en mindre del af Hospitalsgade der ensrettes. Det betyder også, at fra Randers Klosters indgang til lyskrydset ved Regnskoven skal der fortsat kunne køres i begge retninger. P-pladserne ved klostersiden bibeholdes.

Andelskassen og Brd. Dahl i Nellemann-bygningen samt Mc Donald får ingen gene – her er jo fortsat dobbeltrettet kørsel. Lysreguleringen ved regnskoven berøres ikke.

Ensretningen fra Kirkegade til indkørslen ved Randers Kloster skal ikke gælde for cykler og knallerter. Med forslaget vil der blive bedre plads og sikkerhed for dem på dette stræk set i forhold til i dag. Overordnet set vil løsningen koste opsætning af 5-6 trafikskilte.