Kategorier
Politik

Sådan vinder Randers?

Poul Rubach
Poul Rubach

Sådan vinder Randers?

Radikale har ikke råd til husstandsomdelte B-brochurer, men vi har selvfølgelig med interesse læst den Venstre (V) har sendt ud.

”Stærk folkeskole” skriver V. Jeg spørger: Hvorfor har udvalgsformand for Børne skole Udvalget Anders Buhl og co. ikke tilført skolerne nok penge, og hvorfor kan næsten 20% af vores 9 klasses folkeskoleelever ikke blive optaget på ungdomsuddannelserne?

”Flere hænder til børneområdet” skriver V. Kan oplyse Venstre og co. at var Radikale Venstres budgetforslag vedtaget i stedet for V+DFs forligsbudget ville der være 18 mio. kr. mere til børnene næste år, og hele 32 mio. kr. i år 2021.

”Landdistrikter som vækstmotor” skriver V. Jeg spørger: Hvorfor lukkede Venstre (sammen med socialdemokraterne og Dansk Folkeparti) en landsbyskole, og flyttede nogle af landsbyskolernes overbygninger?

”Idræt for bredden og eliten” skriver V. Jeg spørger: Har Omann og co. slet ikke tænkt den tanke, at Hal 4 kan koste breddeidrætten dyrt i og udenfor Randers by?

”Skattestigning – Nej tak” skriver V; til trods for kommunens økonomi er presset. Radikale Venstre vil minde Omann og co. om, at der aktuelt hos de mest sårbare børn og unge, hos de ældre og voksne med særlige behov samt specialundervisningen er et underskud på mere end 70 mio. kroner, som V og DF har fejet ind gulvtæppet til efter valget – og det er jo kun en lille del af de velfærdsudfordringer vi har på kort sigt.

”Styr på økonomien”, siger V. Så god er den altså ikke, hørte vi under budgetdebatten for nylig. Der er flere tikkende bomber, og når Venstre nægter en lille skattestigning, ja da vil der blive tabere i kommunen.

Til Venstre, Buhl, Omann og co. Fortæl oprigtigt Randers kommunes borgere – unge som ældre – hvem I har tænkt skal tabe? For dem bliver der mange af, og de sidste fire år under V-borgmesteren har ærlig talt ikke gjort Randers til en vinder kommune.

Tænk blot på frikadellesagen, omkonstitueringen og skolestruktur forløbet… blot for at nævne nogle få sager.

Poul Rubach, nr. 2 på liste B