Kategorier
Læserbreve Politik

Læserbrev: Mere tillid til medarbejdernes faglighed, tak

3. Karin Blach
Karin Blach

Mere tillid til medarbejdernes faglighed, tak!

Hos Radikale Venstre i Randers Kommune værdsætter vi de mange medarbejdere, der hver dag betjener kommunens borgere. Vi værdsætter deres indsats og faglighed.

Til gengæld værdsætter Radikale Venstre ikke al den detailstyring, evaluerings og dokumentationskrav, der dagligt båndlægger medarbejdernes indsats, og som ofte kan virke dræbende for deres virkelyst.

Radikale Venstre siger nok er nok. Vi mener, at vores plejecentre, vuggestuer, børnehaver, skoler m.fl. skal frigøres for nogle af disse snærende bånd.

Der skal stadigvæk være rammer og nogen dokumentation må der til, men vi ønsker, at institutionerne i højere grad får lov til at udfylde rammerne; altså selv bestemme de dokumentations og evalueringsformer de vil anvende. Altså, de skal have frihed til selv at tilrettelægge disse efter egne behov.

Det vigtigste er jo at alle ved hvorfor metoderne anvendes og hvordan de bidrager til fagligheden forbedres og den enkelte intuition udvikles; samt budskaberne og resultaterne kan kommunikeres ud til brugerne, bestyrelserne medarbejderne og andre interessenter.

Lad os frisætte vores medarbejdere. I Radikale Venstre tror vi på, at medarbejdernes engagement følgelig får et pift samt det vil give et bedre arbejdsmiljø – simpelthen fordi der derved bliver mere tid til kerneopgaverne… og det er jo kerneopgaverne kommunes medarbejdere brænder for.

Mere tid til kerneopgaverne givet bedre service til medarbejderne. Alt i alt er det en win-win situation.

Karin Blach
Nr. 3 på liste B