Læserbrev: Tal magi fra skolelukkerne hjælper ikke

5. Hans Toftdahl

Hans Toftdahl

Tal magi fra skolelukkerne hjælper ikke

Skole-lukkerne Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti må i dag erkende at færre elever er egnet til at blive optaget på ungdomsuddannelserne, end i tiden før skolestrukturens indførelse. Før skolestruktur ændringerne blev ca. 10% ikke optaget, i dag er tallet desværre vokset til næsten 20 %.

Skolelukningspartierne forsøger at benægte kendsgerningerne (Venstre og DF) eller er gået i flyverskjul (Socialdemokraterne). ”Vores skoler præsterer i dag bedre, end de gjorde for fire år siden”, udtaler Venstres Anders Buhl i et læserbrev… for at få argumentationen på plads har Børn og Skole udvalgsformanden i øvrigt fået skoleforvaltningen til at fremlægge en helt ny undersøgelse, hvor specialskoleeleverne er sorteret fra… så karaktergennemsnittet her i Randers øges med et fingerknips. Men er det ærlig politik, og hjælper det til at flere elever bliver egnet til at blive optaget på ungdomsuddannelserne? Nej, slet ikke!

Tal magi og fake news hjælper ikke vores skoleelever og personalet på skolerne. Det gør kun konkrete og velgennemtænkte handlinger, hvor byrådet og skoleverdenen spiller sammen, samt skolerne gives en pæn økonomisk saltvandsindsprøjtning. Det er de radikales vej.

Byrådet og skoleverdenen skal i fællesskab rette tingene op. Vi skal skabe muligheder for børnene, og skolerne skal gives nok – Venstre og Dansk Folkepartis 2018-2021 budget giver desværre ikke vores folkeskoler nok. Det skal der laves om på i de kommende års budgetter.

Hos Radikale Venstre siger vi ”dyrk drømme, giv alle unge en uddannelse”. Det bør være en drøm alle byrådets partier kan samarbejde om!

Lad os komme videre, og rette op hurtigst muligt. Det skylder vi vores skolebørn.

Hans Toftdahl, nr. 5 på liste B

Udgivet i Politik