Kategorier
Politik

Læserbrev: 0,3 % velfærd

5. Hans Toftdahl
Hans Toftdahl

Radikale Venstre foreslår en lille skattestigning på 0,3 % i 2019, og flere borgere på gader og stræder har stillet mig følgende spørgsmål:

Hvad kan man få af velfærd ved en indkomst-skattestigning på 0,3 %, og hvad vil det koste den enkelte borger i kroner og øre?

Vi kan jo desværre ikke nå at få skattestigning i 2018, men det kan vi fra 2019 og fremad. I 2019 vil stigningen på 0,3 % kunne give hele 43.8 mio. kroner til ekstra velfærd.

Det vil koste to højtlønnede (ægtepar) 213 kroner om måneden. To middelønnende skal finde 138 kroner,  og en kontanthjælpsmodtager (forsørger) ca. 30 kr. om måneden.

43 mio. kroner forslår ikke, med de økonomiske og sociale ubalancer Randers Kommune aktuelt er udfordret af. Derfor foreslår Radikale også en stigning på grundskylden, blot 2 promille. For en husejer der har en ejendomsværdi på 1 mio. kroner vil det koste 166 kr. om måneden. Hvis dækningsafgiften (en afgift kun til erhvervslivet!) tillige tilbagerulles til niveauet ved storkommunens komme, kan vores kommune for alvor tage fat på de alvorlige udfordringer vi har.

Indtægten ved nævnte tiltag er på 80 mio. kroner i 2019. De penge kan hurtigt får ben at gå. De mindste børn, skolebørnene, de udsatte børn og unge, de ældre er blot nogle af de områder, der aktuelt har brug for vitaminindsprøjtninger.

Jeg betaler gerne en lille smule mere skat for fællesskabets bedste.    

Hans Toftdahl, nr. 3 på liste B