Radikale Venstres skoleudspil – der er en anden vej

Borgere i Gjerlev-Enslev vil fortsat have deres lokale skole, hvis Radikale Venstres skoleudspil gennemføres

Børnene i Gjerlev-Enslev vil fortsat have deres lokale skole, hvis Radikale Venstres skoleudspil gennemføres, og overbygningsskoler tages af bordet

I dag har Radikale Venstre i Randers Kommune udsendt nedenstående pressemeddelelse vedr. vores netop offentliggjorte skoleudspil. Vil du læse selve skoleudspillet: TRYK HER

PRESSEMEDDELELSE:

En anden vej end skolelukninger.

Radikale Venstre i Randers offentliggør nu et forslag til skolestrukturpolitik i Randers Kommune. Vi er overbeviste om at der er en anden vej end de skolelukninger som Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti foreslår.

Det resultat er vi nået frem til ved at lytte til forældrene, gå i dialog med medarbejderne og ved at bruge den faglige viden, der er på området. Der er intet belæg for at skolelukninger medfører en bedre faglig kvalitet og det er stærkt tvivlsomt om de besparelser, der postuleres holder vand. Derfor foreslår vi en anden vej!

Vi foreslår at byrådet tager udgangspunkt i at skolerne i Randers Kommune er meget forskellige. Det mener vi er en styrke. Men det kræver at byrådet og forvaltningen giver frihed til lokale initiativer på den enkelte skole og på tværs af skolerne.

Derfor foreslår vi, at den nuværende resurcetildeling ændres fra at være klassebaseret til at være elevbaseret.

Og derfor foreslår vi at der gennemføres en tillidsreform, hvor styringen af vores folkeskoler afbureaukratiseres

Hvis der i en periode er overskydende lokalekapacitet er det byrådets opgave at denne bruges klogt. Vi har anvist mulige veje.

Vi foreslår også, at der gennemføres en bygningsanalyse med udgangspunkt i at skolerne fortsat skal være lokaliserede, hvor de er i dag.

De forenede skole lukningspartier er nået frem til en dårlig aftale som et resultat af en elendig proces. En proces der fra starten har været lukket og udemokratisk. De tre partier har betjent sig af hemmelighedsfulde konsulentrapporter, som ikke har tålt at blive efterprøvet. De partier der ikke var enige med VAO er blevet holdt ude af forhandlingerne.  De tre partier har ikke ønsket at gå i dialog med forældre og medarbejdere. Og man har ikke villet høre på den faglige ekspertise på området.

Resultatet er blevet derefter.

Men der er en anden vej.

Radikale Venstre
Randers Kommune

Udgivet i Byrådet, Det Radikale Venstre i Randers kommune, Skolestrukturdebat 2014